Potet

11.01.2016 (Oppdatert: 11.04.2018) Åsmund Langeland

Ønsker du gode råd om dyrking av poteter?

NLR Nord Norge  tilbyr allsidig rådgiving innen potetproduksjon, både konvensjonell og økologisk. Vi har erfarne rådgivere med allsidig kompetanse innen settepotet-, matpotet- og industriproduksjon. Rådgiverne innehar også kompetanse innen mekanisering, lagring, marked og omsetning. 

Vi har et godt samarbeid med andre NLR-enheter innenfor potet. 

Medlemmer får tilbud om å delta på kurs, fagmøter, markvandringer og erfaringsgrupper som blir arrangert i regi av NLR Nordland. Noen ganger får du også tilbud om å delta på samlinger som arrangeres i andre deler av landet. Slike arrangementer gir deg påfyll både faglig og sosialt – forhåpentligvis til glede og inspirasjon i din arbeidshverdag som potetprodusent. 

Har du spørsmål om for eksempel sykdommer, gjødsling, skadedyr eller har vekstproblemer i åkeren – ikke nøl med å ta kontakt. Om du ønsker det, kan du få besøk av en av våre potetrådgivere for å ta en vurdering av situasjonen i åkeren. Noen ganger kan det være behov for innsending av planteprøver for nærings- eller sykdomsanalyse. Vi hjelper deg selvsagt med dette. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.