Produktkvalitet og foredling

(Oppdatert: 21.02.2017)

 

Målet er god melkekvalitet.. Ved å ha et bevisst forhold til foringen og renslighet, skulle det ikke være noen grunn til å ikke å oppnå dette også innenfor økologisk landbruk. Undersøkelse fra flere land viser at den økologiske melka inneholder mer av omega-3-fettsyrer og fettsyren CLA. Spesielt rødkløver i foret gir høyere del flerumetta fettsyrer og lavere forholdstall mellom omega-6 og omega-3. Dette kan ha en betydning for kundenes helse.

Rødkløver gir også økt innhold av planteøstrogen. Dette kan virke forbyggende på bryst- og prostatakreft, hjerte og karsykdommer og beinskjørhet.

Foredlede produkter skal ha samme godkjenning som når vi dyrker dem. Dette for å sikre økologien fra jord til bord som en garanti til forbrukeren. Det er en egen innstans innefor kontrollorganet som ser på dette med foredling og videresalg.



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.