Økoskolen

07.02.2011 (Oppdatert: 29.08.2019) Atle Horn

 Logo_Økoskolen

Økoskolen er et nettsted under Norsk Landbruksrådgiving Nord. Målet med skolen er å økeden økologiske melkeproduksjonen i Nord-Norge i tråd med nasjonale målsettinger,15% økologisk melk i hele landet innen 2020. Økologisk fôr er det viktigste kriteriet for dette, derfor omfatter Økoskolen også økologisk grovfôrdyrking.

I Økoskolen finner du i dag 8 fagartikler og emner med tabeller og bilder. Fagartiklene er skrevet av veiledere med lokal kjennskap til økologisk grovfordyrking og økologisk melkeproduksjon i landsdelen, i tillegg er TINEs egen opplæringsplattform "God Drift" implementert i Økoskolen gjennom linker til medlemssidene. Noen av artiklene inneholder grunnleggende faglitteratur som belyses ut fra nord-norske forhold, mens noen er mer spesialisert. TINEs artikler får du tilgang på med å logge inn på sidene med eget produsentnummer.

Under finner du oppgaver som skal gjennomføres i Økoskolen. Her utvikler hver enkelt sin egen økostrategi på gården. I TINEs prosjekt "Økt produksjon avøkomelk i Nord-Norge 2011-2015", er Økoskolen definert som et redskap for kompetanseheving innafor økologisk melkeproduksjon. Som deltaker i Økoskolen vil du få abonnement på fagtidsskriftet "Økologisk Landbruk".

Prosjektet ”Økoskolen” ble ferdigstilt våren 2012, og ble finansiert av Kompetanseutviklingsprogrammet for landbruket, KIL, Fylkesmennene i Nordland,Troms og Finnmark, samt Nordland Fylkeskommune. Det er i tillegg lagt ned en betydelig egenandel fra TINE, Norsk Landbruksrådgiving Nord og OPUS-Sortland.
 

> Brosjyre - ØKOSKOLEN 

> Om økomelkprosjektet

> Rådgivere - økologisk melk

   

> Annet fagstoff til Økoskolen

> Studieplan til Økoskolen

> Oppgaver til Økoskolen

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.