Høsting av halm

(Oppdatert: 07.02.2017)

 

Halmen kan brukes til fôr. Spesielt i kombinasjon med proteinrikt raigras eller gras fra håslåtten vil halmen kunne dekke behovet for struktur og gi noe ekstra energi. Ved beiting på godt gras eller grønnfôrbeite vil også halmen være et utmerket tilskuddsfôr. Halmen kan slås med slåmaskin og pakkes i rundballer. Halmballene bør pakkes hardt, og det bør kjøres slik at halmen blir jamt fordelt i ballen.

For at konserveringa skal bli vellykket bør halmen tilsettes konserveringsmiddel. Er halmen mer gul og moden kan det sikreste være å tilsette urea. Dette er forsøkt med vellykket resultat i Alta. Urea kan tilsettes halmen utblandet i varmt vann. Anbefalt dosering er 2% urea pr halmtørrstoff. Til en vanlig, 1,2 m i diameter ball, bør det tilsettes minst 20 liter væske. Vanlig syrepumpe til rundballepressa kan nyttes for å tilsette urealøsningen. Til en halmballe, med anslått vekt på 400 kg med ca. 80 % tørrstoff, kan det tilsatt ca. 5-6 kg urea utblandet i 20 liter vann.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.