Korn til krossing bør høstes på gulmodningsstadiet. Akset er da i ferd med nikke (bøye seg nedover), strået er gult med mulighet for noe grønt rundt leddknutene. Holder man kornet på kant og klemmer det mellom peke- og tommelfingeren, vil det fjære. Vanninnholdet i kornet skal ligge mellom 35-50 prosent. For tørt/modent korn kan medføre problemer med utilstrekkelig komprimering og luft i den ferdige silomassen. Feilgjæring eller mugg i kornet kan bli resultatet. Problemet kan hindres ved å tilsette vann under fylling av storsekken / siloen. Når tiden for krossing av kornet er kommet vil det normalt være lave temperaturer i våre to nordligste fylker. Dette gjør at ensilering av krossa-kornet ikke krever samme forsiktighet og ekstratiltak som lengre sør i landet.
NLR Nord Norge
Meieriveien 5, 9510 Alta
Telefon: 976 93 064
E-post: nordnorge@nlr.no
Org.nummer: 894085452