Høstetidspunkt

(Oppdatert: 07.02.2017)

 

Korn til krossing bør høstes på gulmodningsstadiet. Akset er da i ferd med nikke (bøye seg nedover), strået er gult med mulighet for noe grønt rundt leddknutene. Holder man kornet på kant og klemmer det mellom peke- og tommelfingeren, vil det fjære. Vanninnholdet i kornet skal ligge mellom 35-50 prosent. For tørt/modent korn kan medføre problemer med utilstrekkelig komprimering og luft i den ferdige silomassen. Feilgjæring eller mugg i kornet kan bli resultatet. Problemet kan hindres ved å tilsette vann under fylling av storsekken / siloen. Når tiden for krossing av kornet er kommet vil det normalt være lave temperaturer i våre to nordligste fylker. Dette gjør at ensilering av krossa-kornet ikke krever samme forsiktighet og ekstratiltak som lengre sør i landet.



Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.