Om oppstartsprogrammet
Programmet består av både fysiske og digitale samlinger, og vil gi god agronomisk kunnskap og planleggingsverktøy for å starte en testproduksjon av grønnsaker. Du vil også få kunnskap om salg, markedsføring og bedriftsetablering. Foreleserne til oppstartsprogrammet har solid fagkunnskap.
I oppstartsprogrammet inngår også en webinarserie over 7 tirsdagskvelder fra midten av oktober til midten av desember, for småskala allsidig økologisk grønnsaksdyrking, arrangert av Norsk landbruksrådgiving Øst. For deltakere i oppstartsprogrammet blir det en felles påmelding til denne delen.
Det er 12 plasser.
Dyrkingsareal
Alle deltagere skal i kursopplegget dyrke på et ca 250 m2 testareal. Har du ikke eget areal for dyrking kan du leie på Voll gård. Markedshagen på Voll gård i Trondheim blir brukt som undervisningsarena.
Høstens innhold i oppstartsprogrammet
DEL 1: Oppstartsprogram Trøndelag
- Tre fysiske fagsamlinger i Trøndelag på helg, samt tre nettverkssamlinger på Teams.
- Krav om eget testbed på 250 m2. Individuell praktisk veiledning i dyrking
- Et nettverk som jobber mot samme mål og gir motivasjon og kunnskap til hverandre.
DEL 2: NLR Innføringskurs i grønnsaksdyrking:
- 8 webinarer om grønnsakskulturene - i regi av Norsk Landbruksrådgiving Øst.
- Felles påmelding gjennom Oppstartsprogrammet.
Les mer om detaljer for høsten og planer for 2024
Pris
- Egenandel del 1: kr 3500 (inkl. servering på samlingene og studiebesøk.) Reise og opphold kommer i tillegg.
- Egenandel del 2: ca kr 1000.
- Eventuelt Leie av testareal på Voll gård: kr 1000
De ansvarlige
Det er Voll gård - Kompetansesenter for urban dyrking, Norsk Landbruksrådgiving og Statsforvalteren i Trøndelag som er arrangører av kurset.
