SHA-plan. Gjelder det for meg?

25.01.2021 (Oppdatert: 27.01.2021) Bodil Lundbakk

Du kan ikke kjøpe deg fri fra ansvaret, men du kan få hjelp til ansvaret. SHA står for Sikkerhet, Helse og Arbeidsmiljø. En SHA-plan er en del arbeidsmiljøloven og har som formål å beskytte arbeidstakerne mot risikoer på bygg- og anleggsplasser.

SHA-plan er viktig når du er byggherren

Ifølge Arbeidstilsynet skal planen omfatte risikovurderinger av hvilke tiltak som er nødvendige for å forebygge skade på liv og helse. Det er pålegg om å utarbeide en unik plan for alle bygge- og anleggsprosjekter med profesjonelle byggherrer, før man setter i gang med arbeidet. Planen skal være lett tilgjengelig og gjøres kjent på arbeidsplassen.

Dersom du er eieren av et bygg som oppføres, har du byggherreansvaret. Dette medfører en del forpliktelser som du ikke kan kjøpe deg fri fra, selv om mange tror de kan det om de får en totalentreprise.

Trykk på link til artikkelen her, og les mer om ansvaret du har som byggherre:

Du kan ikke kjøpe deg fri fra ansvaret - Norsk Landbruksrådgiving Innlandet (nlr.no)

 

Fagmøte

Fredag 19. februar kl 10.00-11.00 arrangeres det fagmøte med tema SHA-plan og Byggherreforskriften. Møtet blir på Teams, og Bodil tar imot påmelding på e-post: 

bodil.lundbakk@nlr.no

 

 

I NLR Nord Norge har vi tre ansatte som kan bistå i arbeidet med en SHA-plan. Ta kontakt med:

 

Tom Okan

Brønnøysund

926 29 452

tom.okan@nlr.no

 

Solfrid Ramberg 

Finnsnes

915 98 411 

solfrid.ramberg@nlr.no 

 

Bodil Lundbakk

Valnesfjord

957 44 821

bodil.lundbakk@nlr.no

 

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.