Webinar: Økologisk landbruk i arktiske strøk, går det an?

25.01.2021 (Oppdatert: 27.01.2021)

NLR Nord-Norge har bidratt i webinar om økologisk landbruk i arktiske strøk. Her kommer oppfølgeren med mulighet for å stille spørsmål til foredragsholderene. Oppfølgingsmøte for spørsmål til foredragsholdere, innspill og drodling Tid: Torsdag 28.januar, kl. 13.00-14.30 Sted: Teams

Nord-Norge, illustrasjonsfoto

Godt nyttår til alle påmeldte deltakere til opptaket av det digitale fagmøtet «Økologisk i arktiske strøk, går det an?» onsdag 2. desember.

Vi håper dere synes foredragene var nyttige og inspirerende! Opptaket av møtet kan sees når som helst på YouTube-kanalen til Økologisk Norge, under spillelista til Landbrukets Økoløft. Så langt er det over 300 som har sett møtet! I spillelista finnes også andre nyttige ressurser for deg som er nysgjerrig og vil være mer om økologisk drift. Møtet 2. desember var opprinnelig planlagt som er fysisk møte, men grunnet smittevern-restriksjonene måtte det bli et digitalt fagmøte. Foredragene ble tatt opp i forkant for å unngå tekniske problemer underveis i møtet, men flere deltakere etterlyste mulighet til å stille spørsmål og ha en dialog om temaet, og dette er bakgrunnen for at vi nå inviterer til et oppfølgingsmøte.

Oppfølgingsmøtet vil foregå på Teams, og her kan dere stille spørsmål til bidragsyterne som var med på møtet. Vi håper også at dere kan gi innspill til hvordan vi best kan jobbe videre for å bidra til mer økologisk landbruk i arktiske strøk. Åse Vøllestad fra Statsforvaltningen som har ansvaret for å lage handlingsplan for økologisk landbruk i Troms og Finnmark vil være blant bidragsyterne på møtet. Under er en oversikt over de andre bidragsyterne som vil delta på oppfølgingsmøtet:

 

  • Lise Skreddernes, leder for Finnmark Bondelag og melkebonde
  • Randi Karlstrøm, leder for Finnmark Bonde- og Småbrukarlag, og Lokalmat Finnmark
  • Inspirasjonsbonde René Cortis som driver biodynamisk, småskala og allsidig drift i Vesterålen. Les mer om gårdsdriften her
  • Inspirasjonsbonde Ola Johansen som driver melk- og kjøttproduksjon i Pasvikdalen, samt forsøk i 2020 med økologisk nepe-produksjon. Deler av gården er lagt om til økologisk. Les mer om gårdsdriften her
  • Tone Roksvåg Aandahl fra NIBIO Svanhovd som har erfaring med oppstart og tre-årig drift av Svanhovd andelslandbruk hvor andelshaverne sammen dyrker grønnsaker etter primært økologiske prinsipper. Les mer om andelslandbruket her
  • Ragnhild Renna fra Sortland og Anne Kristiansen fra Vadsø, begge rådgivere i jord- og plantekultur i NLR Nord Norge
  • Anbjørg Varsi, adjunkt ved Tana vgs. og melkebonde
  • Marte Guttulsrød, prosjektleder for Landbrukets Økoløft i Økologisk Norge

 

Send gjerne inn spørsmål til foredragsholderne skriftlig allerede nå til anbjorg.varsi@tffk.no. Merk gjerne hvilken foredragsholder du ønsker at skal svare, så vil Anbjørg videresende spørsmålene. Svarene blir gitt på oppfølgingsmøtet. Det er også fritt fram for å stille spørsmål underveis i møtet, og det er også helt i orden å bare følge med på det som blir sagt uten selv å delta aktivt, selv om vi jo håper at mange vil delta i samtalen.

Lenke til Teams-møtet vil dere få på epost.

Oppfølgingsmøtet er et samarbeid mellom Landbrukets Økoløft, Finnmark Bonde- og Småbrukarlag, Troms og Finnmark fylkeskommune ved Tana vgs. og Statsforvalteren i Troms og Finnmark.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.