Regenerativt landbruk - kurs

19.10.2020 (Oppdatert: 27.10.2020) Ragnhild Renna, Anne Marit Isachsen

Etter ønske fra medlemmer arrangerer vi kurs i regenerativt landbruk med kurslærer Anders Lerberg Kopstad som er autorisert Field Professional innen Environmental Outcome Verification. Han har master i agroøkologi fra NMBU, og har de siste fem år drevet med rådgiving av bønder og foretak innen landbruk og naturvern. I fire år har han holdt kurs innen Savory Institute. Foruten å holde kurs i Norge, har han også jobbet i resten av Norden og Baltikum.

Foto: Ragnhild Renna

Kurset har fokus på opplæring i Holistic Management hvor bøndene skal lære å lese landskapet og forstå hvilke prosesser i økosystemet som ligger til grunn for et produktivt landskap. Bønder skal trenes i å analysere og kunne se sammenhengen i ulike landskapsproduksjoner. Vi skal lære å se sammenhengen og kunne analysere ulike situasjoner for å planlegge de økonomiske og økologiske rammene i produksjonen. Totalt omfatter opplæringa tre samlinger på tre dager hver. Vi arrangerer nå første samling på to steder i landsdelen.

Samlingene arrangeres i Sør-Troms/Vesterålen (Bygdestua i Ervik i Harstad) over tre dager fra mandag 23. til onsdag 25. november, og kurs i Bodø går fredag 27. til søndag 29. november.

Kursene er åpne for alle interesserte, maks 10 deltakere pr kurs. Det er påmelding innen 1. november og den er bindende. Kursavgift kr 1900,- som faktureres og skal være betalt før kursstart. Først til mølla-prinsippet gjelder. Dersom det ikke blir nok deltakere, håper vi på å iallfall kunne tilby ett kurs i Nordland.

Påmelding innen 1. november:

Sør-Troms/Vesterålen: Ragnhild Renna, tlf 90548161, eller e-post ragnhild.renna@nlr.no

Bodø: Anne Marit Isachsen, tlf 91320731, e-post ami@nlr.no

 

> PROGRAM ligger her

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.