Nyhet i NLR Nord Norge: Rådgivingspakker for potet, grønnsaker og tunnelbær

26.03.2020 (Oppdatert: 27.03.2020)

Nytt av året er at vi har strukturert grøntrådgivinga i NLR Nord Norge i rådgivingspakker, avhengig av hvor mye hver produsent ønsker å benytte seg av tjenesten i NLR Nord Norge. Spørsmål om pakkene, og bestilling gjøres til din primærrådgiver lokalt.

Hodekål. Foto: Kristin Sørensen

Grunnpakke potet, grønnsaker og bær på friland

Inkluderer 1 besøk m/rapport, telefonveiledning, infoskriv, gjødslingsplan (unntatt skifter som omfattes av grovfôrdyrking), plantevernhefte i bær og grønnsaker, jordprøver og invitasjon til fagdager og markdager. Kr 3 000,- + mva.

 

Pakke 1. Potet og grønnsaker (i tillegg til grunnpakken)

Inkluderer 2 besøk m/rapport, tilgang til elektronisk diskusjonsgruppe for erfaringsutveksling, med jevnlige påminnelser fra rådgiver om obs-tiltak gjennom vekstsesongen, uttak og analyse av bladsaftmålinger (nitrat) ved besøk i vekstsesongen. Kr 6 000,- + mva.

 

Pakke 2. Potet og grønnsaker (i tillegg til grunnpakken)

Inkluderer 3 besøk m/rapport, tilgang til elektronisk diskusjonsgruppe for erfaringsutveksling og jevnlige påminnelser fra rådgiver om obs-tiltak gjennom vekstsesongen, uttak og analyse av bladsaftmålinger (nitrat) ved besøk i vekstsesongen. Plantevernplan, uttak og forsendelse av mineralanalyser til Mega Lab/Eurofins (produsenten betaler analysekostnaden selv), avlingsvurdering og tørrstoffanalyse ved vekstavslutning. Kr 9 000,- + mva.

 

Pakke – tunnelbær

Inkluderer 4 besøk m/rapport. Telefonveiledning, infoskriv potet, grønnsaker og bær, tolking av vannprøve og utarbeidelse av gjødslingsplan (unntatt skifter som omfatter grovfôrdyrking). Plantevernplan, invitasjon til fagdager/markdager, plantevernhefte i bær, faglig rådgiving via tlf, e-post, tilgang til diskusjonsgruppe for erfaringsutveksling og jevnlige påminnelser fra rådgiver om obs-tiltak gjennom vekstsesongen, tilbud om uttak og forsendelse av mineralanalyse til Eurofins (produsenten betaler analysekostnaden selv). Kr 9 000,- + mva.

 

Ikke pakke?

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av rådgivingspakke 1, 2 eller tunnelpakken i jordbær, kan du kjøpe rådgivningstimer til kr 780,- + mva, pr time ut over grunnpakken. Ikke medlemmer, kr 1 150,- + mva, pr time.

 

Bare litt grøntproduksjon?

For de som har grovfôr som hovedproduksjon, og har litt (hovedsakelig til eget bruk) potet, grønnsaker eller bær på friland, kan slippe grunnpakken – og eventuelt kjøpe rådgiving til timepris, à kr 780,- + mva.

 

Andre tjenester

  • Settepotetsjekken – dersom settepoteten din ikke er «i form» når du mottar den fra settepotetleverandøren, kan vi bidra med kvalitetskontroll og dokumentasjon av problemet.
  • Lagersjekken – vi har utstyr som kan benyttes for å kartlegge utfordringer på potet- eller grønnsakslageret ditt (fra høsten 2020).
  • Potet i Pluss – et program for avklaring av produksjonsøkonomien i potetproduksjon (fra høsten 2020).
  • Klimaregnskap i potet – et CO2 -regnskap for potetproduksjonen (sannsynligvis klart for utprøving ganske snart).

 

Alle disse tjenestene er til timespris, kr 780,- for medlemmer / kr 1 150,- for ikke medlemmer + mva. Ikke medlemmer betaler også kostnader i forbindelse med kjøring/reise.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.