Grovfôr i FOKUS

23.01.2020 (Oppdatert: 20.04.2020) Ingvild L. Høie

NLR Nord Norge starter opp med et stort prosjekt i Troms og Finnmark i 2020; Grovfôr i FOKUS - og søker pilotbruk til prosjektet!

Foto: Ingvild Lauvland Høie

Driver du med melkekyr, storfekjøtt, geit eller sau i Troms og Finnmark?
Ønsker du å øke grovfôravling og -kvalitet, og samtidig redusere kostnadene?

 

Hovedmålet til prosjektet er økt grovfôravling og -kvalitet i melk- og kjøttproduksjon i Troms og Finnmark – med samtidig kostnadsreduksjon for hver produserte fôrenhet. Det skal utvikles en grovfôrstrategi på hvert pilotbruk, med fokus på valg av arter og sorter, fôrprøver og ensileringskvalitet, prognosehøsting og avlingsutvikling i sesong, samt grovfôrøkonomi.

Det skal gjennomføres gruppemøter etter metoden 'Beste praksis', fagsamlinger i Troms og Finnmark, og studietur til grovfôrprodusenter i f.eks. Finland, Sverige, Irland eller England.

Prosjektet omfatter 28 pilotbruk, i utgangspunktet 7 bruk med storfe/melk, 7 bruk med storfe/kjøtt, 7 geitebruk og 7 sauebruk. For at pilotbruk innen hver av de fire produksjonene skal få størst utbytte, er det fordelaktig med geografisk nærhet. Vi ser primært for oss geitebruk i Balsfjordområdet, sauebruk i Nord-Troms/Vest-Finnmark, melkebruk i Midt- og Øst-Finnmark og storfebruk med kjøttproduksjon i Midt- og Sør-Troms. MEN er du interessert i å delta ønsker vi uansett å høre fra deg, uansett hvor i Troms og Finnmark du bor!

Som deltaker får du oppfølging gjennom 3 år. Egenandelen per pilotbruk er kr 5000 per år, i tillegg kommer egenandel til studietur.
Prosjektet støttes av Fylkesmannen i Troms og Finnmark og av Sametinget


Meld deg på til Ingvild Lauvland Høie (prosjektleder) eller Ellen Reiersen.

Lurer du på noe, ta gjerne kontakt med oss!

 

 

 

Prosjektomtale hos fagbladet Norsk Landbruk

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.