Bærekraftige matopplevelser: Høyere yrkesfaglig utdanning starter opp i september

14.07.2020 (Oppdatert: 14.07.2020)

Jobber du i verdikjeden fra jord og fjord til bord? Er du interessert i å ta aktiv del i det grønne skiftet gjennom produksjon, foredling eller servering? Nå har du muligheten til å bygge nødvendig kunnskap om hvordan du med bakgrunn i bærekraftige prinsipper kan bidra til å skape opplevelser som er bra for miljøet, dyrehelse, folkehelse, norsk matproduksjon og dine gjester!

Råmelkspudding på bordet. Foto: Lovise Myrnes Steinrud

Bærekraftige matopplevelser er en høyere yrkesfaglig utdanning, og den aller første i sitt slag. Utdanningen kjennetegnes ved sin tverrfaglighet knyttet til fagområder langs hele verdikjeden fra jord og fjord til bord. - Dette er viktig i en verden som trenger fagpersoner med en helhetlig forståelse for bærekraftig matproduksjon og forbruk, sier fagansvarlig for utdanningen, Eva Narten Høberg ved Norsk institutt for Bioøkonomi.

 

-Utdanningens aktualitet er nå bragt til nye høyder, på bakgrunn av et forsterket fokus på nasjonal selvforsyning og matsikkerhet, sier Else Samuelsen ved Nordland fagskole.

- Vi har per dato ca. 15 kvalifiserte søkere, og vi forventer at restplassene vil fylles opp i løpet av sommeren, melder Samuelsen.

 

Studiet retter seg mot personer med tilknytning til næringer langs verdikjeden fra jord og fjord til bord. Dette kan være fagansatte som ønsker etterutdanning, men også andre fagpersoner med annen utdanningsbakgrunn som ønsker spesialisering innenfor bærekraftige matopplevelser for å øke sin attraktivitet i arbeidsmarkedet.

 

Faglærer og kokk Per Theodor Tørrissen påpeker at utdanningen passer for en rekke fagarbeidere, blant annet innen agronomi, reindrift, fiskeri og sjømatproduksjon, kokk, servitør og reiseliv.

 

Fakta om utdanningen:

  • Deltid 3 år - 90 studiepoeng
  • Tilpasset personer i arbeid
  • Nettbasert med tre samlinger per semester
  • Tittel: Fagtekniker i bærekraftige matopplevelser
  • Studiested: Mosjøen

 

Vi har fortsatt noen ledige plasser som vi håper vi kan fylle opp i løpet av sommeren. Det er nå løpende opptak på restplassene utover sommeren – fram mot studiestart 23.9.

 

Søknadsfrist: www.samordnaopptak.no Løpende opptak.

Oppstart: 23. september 2020

Mer informasjon:

WEB: https://www.nfk.no/fagskole/vare-utdanninger/barekraftige-matopplevelser/

FB: @nordlandfagskole

 

For faglige spørsmål, kontakt fagansvarlig for utdanningen Eva Narten Høberg ved NIBIO eva.narten.hoberg@nibio.no tlf 97738197, eller faglærer Per Theodor Tørrissen pertor@vgs.nfk.no tlf 45240850.

 

Andre spørsmål kan rettes til Nordland fagskole ved Else Samuelsen elssam@vgs.nfk.no tlf 90771916.

Bærekraft ordskyFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.