Trenger du maskinførerkurs

25.10.2019 (Oppdatert: 25.10.2019)

Vi planlegger å arrangere maskinførerkurs i løpet av vinteren. Det er i dag krav til at alle som skal bruke minilastere, gravemaskiner og andre masseforflytningsmaskiner med større motor effekt enn 15 kW/20 HK må ha maskinførerbevis.

Fotograf: Ola Fiskvik

Kravet består i et 40 timers teoretisk kurs med litt praksis og avlutende eksamen. Etter bestått kurs må det dokumentere 40 timer med praksis på aktuell maskin man ønsker bevis på. Når dette er gjennomført kan det avlegges praktisk eksamen.

Har du gjennomført teoridelen tidligere og nå fått nok dokumentert praksis kan du også melde deg opp for praktisk prøve når kursdeltakere har praksis. Det er også mulig å foreta oppkjøring på andre maskiner en de du har bevis på fra før hvis du kan dokumentere minimum 40 timer praksis på den aktuelle masseforflytningsmaskinen.

Kurssted: Brønnøysund eller omegn.

 

Kursinnhold:

32 t teori og 8 t praksis i samsvar med opplæringsforskrift.  Praksis vil foregå med dumper, hjullaster/minilaster og gravemaskin.  Kursinnholdet er et felles opplæringskrav og utgjør det formelle minimumskravet ift lovlig bruk av gravemaskin, hjullaster, minilaster, bulldoser, veghøvel og anleggsdumper. Lærebøker utlånes ved kursstart.

 

Benytt anledning til å få din sertifiserte opplæring på plass.

Ta kontakt med Knut Alsaker, tlf 95132554 eller på epost: knut.alsaker@nlr.no hvis du er interessert i å delta. Det er maksimalt 30 plasser på kurset. For å gjennomføre er vi avhengig av nok deltakere.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.