Markdag i kulturlandskap på Engeløya, et UTVALGT KULTURLANDSKAP

09.07.2019 (Oppdatert: 10.07.2019)

I 2019 er 10 år siden Landbruksdirektoratet startet å velge ut de første UKL-områder = Utvalgte kulturlandskap i jordbruket.

Fotograf: Berit Staurbakk (steigen kommune)

I Nordland har vi hatt Engan-Ørnes og Kjelvik i Sørfold pluss Blomsøy, Hestøy og Skålvær på Helgeland. Nytt er at Røst og Engeløya er med i det gode selskap på til sammen 44 UKL-områder i landet. Å ta vare på vår natur- og kulturarv krever et aktivt jordbruk, lokalt engasjement og medfører også statlig innsats. Å være utvalgt tilsier at Engeløya har mange verdifulle kvaliteter. Derfor har vi i samarbeid med Steigen kommune gleden av å invitere til markdag hvor vi tar turen ut til ulike unike områder på øya. Vi har hovedfokus på beitekvalitet og plantevekst, både gjennom å lære å identifisere hva som skaper beitekvalitet og lære enkle gras- og plantearter.

 

Tid: Mandag 12. august fra klokka 11.00-15.00

Sted: Oppmøte på Bø på Engeløya ved Ungdomshuset

 

Program:
Finn-Arne Haugen fra NIBIO arbeider til daglig med vegetasjonskartlegging. Han foredrar om beitekvalitet i utmark og vegetasjon og planter. Kommunen ved Berit Staurbakk forteller om SMIL-midler og mulighet for å søke støtte til ulike tiltak. Videre om muligheter i RMP – Regionalt miljøprogram – til å søke støtte (søknadsfrist 20. august). Norsk Landbruksrådgiving stiller med flere rådgivere som har mye plantekunnskap og lang erfaring innen skjøtselsplanlegging mm.
Vi håper så mange som mulig blir med på vandring. Kle deg etter været og ta med matpakke og kaffe i sekken, så baker vi kake 😊

 


Alle interesserte er hjertelig velkomne til å bli med på felles vandring i vakkert kulturlandskap.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.