Markdag – Bruk av Nofence, Vevelstad og Vega

05.08.2019 (Oppdatert: 05.08.2019)

Markdag – Bruk av Nofence, Vevelstad og Vega Tirsdag 6.august kl 10:00-15:00 hos Bernt Andreassen i Vevelstad Onsdag 7.august kl 10:00-15:00 hos Bjørnar Ebbesen på Ylvingen i Vega

Nofence. Foto: Barre Ibrahim

Nofence er et system for virtuell inngjerding av beitedyr som forenkler tilgangen til beiteområdene. På Sør-Helgeland har noen gårdbrukere tatt dette systemet i bruk, og har erfaringer de kan dele. Vi vil se på hvordan dette fungerer både for dyr og mennesker. Tekonologien tar stadig nye fremskritt i landbruket. Gjerding med bruk at GPS er en ny mulighet som effektiviserer beitedrifta. Beiting uavhengig av fysiske gjerder vil kunne bidra til økt bruk av større beiteareal, bedre utnyttelse av beiteressursene og større andel av grovforrasjonen som beitegras. Dette vil være positive elementer i landbrukets klima- og miljøtiltak.

Faglig ansvarlig er Knut Alsaker (NLR) i samarbeid med Bernt Andreassen og Bjørnar Ebbesen. Alle er hjertelig velkommen. Arrangementet støttes gjennom klima- og miljømidlene fra Fylkesmannen i NordlandFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.