Vellykket landbrukskafé i Porsanger

25.10.2019 (Oppdatert: 21.11.2019) Ingvild L. Høie

Når vinteren nå er i anmarsj, med mye regn og islagt vann, er det svært aktuelt og nyttig å sjekke dreneringstilstanden på skiftene. Drenering og vannmiljø var tema for en vellykket fagdag i Brennelv utenfor Lakselv.

Dreneringsutfordring - åpen kanal. Foto: Ingvild L. Høie, NLR Nord Norge

En god gjeng Finnmarkinger møtte opp til landbrukskafé i Brennelv utenfor Lakselv. Sapmí Agri og NLR Nord Norge inviterte til fagdag om drenering og vannmiljø, et tema som engasjerte deltakerne.

Fagdagen startet ute, hos Line Kristoffersen. Her fikk vi se profiler, og dybde på åpne kanaler, fall på profiler og dyrking av myr blei vurdert og diskutert.


Deltakerne samlet på bygdehuset. Foto: Ingvild L. Høie, NLR Nord Norge.

Deretter fortsatte vi inne på Brennelv bygdehus, med varm elggryte og en kaffekopp. Ingvild L. Høie, rådgiver jord- og plantekultur i NLR Nord Norge opplyste om hydrotekniske utfordringer og tiltak, samt forutsetninger for å kunne gjøre gode vurderinger av dreneringsbehovet. HMS-rådgiver i NLR Vidar Aastrøm snakket om risikovurdering ved drenering og sikker jobbanalyse (SJA) og vannkoordinator Julianne Netteland forklarte hvordan landbruket må forholde seg til vannforskriften. 


HMS-rådgiver Vidar Aastrøm, NLR Nord Norge. Foto: Ingvild L. Høie, NLR Nord Norge.

 
En takk til Anette Haugland i Sapmí Agri for organisering og til Fylkesmannen i Troms og Finnmark for økonomisk støtte.

 

Trenger du hjelp til drenering på din gård eller søknad om dreneringstilskudd?
Ta kontakt med oss!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.