Termografering- god brannforebygging

12.12.2018 (Oppdatert: 13.12.2018)

Visste du at 50–70 % av landbruksbrannene i Norge skyldes feil på elektrisk anlegg og utstyr? Gammelt og dårlig elektrisk anlegg kombinert med dårlig vedlikehold og uvettig bruk av elektrisk utstyr er den hyppigste årsaken til branner i landbruket.

Foto: Ketil Edvardsen

Det er vanskelig å gardere seg 100 % mot brann, men med gode brannforebyggende tiltak som vedlikehold av el-anlegg og utstyr, forebyggende tiltak og sikker tilgang på brannslukningsutstyr kan mange katastrofer unngås. I tillegg anbefales det også termografering. Landbrukets brannvernkomité anbefaler at landbruksbygg gjennomgår el-kontroll med varmesøkende kamera, utført av sertifisert tredjeparts kontrollør. Slik kontroll kan bestilles via ditt forsikringsselskap eller ved direkte kontakt til en sertifisert kontrollør. Det er store gevinster å hente på å gjennomføre en el-kontroll med termografering og deretter rette opp eventuelle feil og mangler.

  • Du redusere risikoen for brann eller driftsstans
  • Du oppfyller HMS-forskriftens krav til dokumentasjon av el-sikkerheten
  • Du kan få opptil 35 % rabatt i brannforsikringspremie per år for alle kontrollerte bygg dersom kontrollen utføres av en sertifisert kontrollør og inkluderer termografering. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap og sjekk hvilke rabatter dem kan gi.

 

Les mer: http://www.lbk.no/novus/upload/file/LBK/praktiskerad/El-kontroll-naring-med-termografering.pdfFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.