- Støtten fra NLR ble avgjørende

26.02.2018 (Oppdatert: 19.06.2018)

- Uten støtten fra Innovasjon Norge og hjelpen fra Gustav A. Karlsen på Leknes ville fjøsloftet og stallen ikke latt seg realisere ennå.

Foto: Ingvild Lauvland Høie

Frode Hov roser Innovasjon Norge for å støtte opp om Gimsøya. – Uten støtten fra Innovasjon Norge og hjelpen fra Gustav A. Karlsen på Leknes ville fjøsloftet og stallen ikke latt seg realisere ennå, sier Hov.

 

Det er Knut H. Johansen fra Lofotposten som har skrevet en artikkel om Frode Hov. Hov har restaurert tørrhøylåven fra 1953 til et flott møtested med servering for turistene som kommer på besøk. Frode Hov sier at tørrhøylåven til gårdsbruket ikke ville blitt et kafetilbud til turistene dersom ikke Innovasjon Norge hadde bidratt med tilskudd. Både eier og prosjektleder Ella Hambeson er svært glade for at prosjektet lot seg realisere. Ella Hambeson fra Gøteborg er i praksis også driftsleder på ridegården til Frode Hov på Gimsøy.

Frode forteller at selskapet vil bli markedsført under navnet Hov Lofoten, men er også kjent som Hov hestegård. På gården finnes 45 islandshester, blant annet til bruk i reiselivssammenheng. De tilreisende tilbys også ridetimer med instruktør. Bare i 2017 hadde Hov omtrent 4000 besøkende.

Det var viktig å få tatt vare på bygningen, sier Hov til Lofotposten. Han berømmer Norsk Landbruksrådgivning med Gustav Karlsen på Leknes for bistand med å få prosjektet planlagt og søkbart til Innovasjon Norge. Det har muliggjort at vi får et tilskudd på inntil 800.000 kroner fra Innovasjon Norge til bedriftsutvikling og investeringsstøtte av en total prislapp for prosjektet som trolig ender på tre til fire millioner kroner.

- Hadde ikke det skjedd ville det tatt mange flere år å komme dit vi er i dag, sier en glad Frode Hov ved Hov Lofoten, som nå har tatt i bruk stallen for 45 hester i fjøsdelen. Og som nå snart har ferdig tørrhøyloftet ombygget til møtelokale og kafedrift med lokal mat for turistene og andre besøkende på Hov på Gimsøy i Lofoten.

 

 

 

Saken er publisert etter avtale. Hele saken kan leses i Lofotposten.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.