Styrker landbruket i Nord Norge

20.03.2018 (Oppdatert: 19.06.2018)

Årsmøtet i NLR Nordland vedtok i dag å samle Nordland, Troms og Finnmark til ett rike. Det betyr bedre rådgiving, mer medbestemmelse og gode fellesløsninger for landbruket i nord.

NLR Nordland strekker seg nordover og endrer navn til NLR Nord Norge. Foto: Therese Talmo-Rønn

Avtalepartene i jordbruksoppgjøret stiller krav om et likt rådgivingstilbud til matprodusenter over hele landet. Dette er et krav NLR Nord Norge nå gjør sitt for å oppfylle for sine medlemmer.

-Med dagens vedtak får nordnorsk landbruk mulighet til å ta et langt steg fremover.  Målet er å øke produksjonen, lønnsomhetene og rekruteringen i landbruket, sier daglig leder i nydøpte NLR Nord Norge, Torill Monsen-Abelseth.


Nytt navn, og flere muligheter.

Styreleder i NLR Nord Norge, Kåre Holand, var godt fornøyd med et godt og konstruktivt årsmøte i regionen.

-Det er ikke fritt for at det var noen sommerfugler i magen før vi startet opp, men årsmøtet var klar i budskapet sitt om at styret har vært pragmatiske og kommet godt i mål med oppgaven om å samle Nord Norge til en enhet. Det syns vi er betryggende å høre, sier Holand, som har fått gode innspill på hva de skal jobbe videre med for å gjøre NLR Nord Norge til en enda bedre rådgivingsorganisasjon for sine medlemmer.

Årsmøtet i NLR Nord Norge vedtok tirsdag å endre navnet på organisasjonen sin fra NLR Nordland til NLR Nord Norge. Med navneendringen viser NLR at organisasjonen er for alle bønder i Nord, og at de skal få det samme gode tilbudet uansett hvor de holder til. Som medlemsorganisasjon er det viktig at medlemmene over hele området skal kunne være med å påvirke organisasjonen. Derfor vedtok årsmøtet også å utvide styret med representanter fra både Troms og Finnmark.

-Både denne endringen av navn og vedtektsendringene som måtte til for å få utvidet styret med delegater fra Troms og Finnmark, fikk full oppslutning under avstemmingen, sier Holand.  

 

Unik kompetanse i fantastiske Nord Norge

Store, saftige, røde, søte jordbær skapt av nord norsk midtnattsol skal bugne butikkene i det ganske land. Målselvnepa og gulløye kan tjenes som eksempel på fantastiske produkter som, skal ut i verden.

-Vi har samlet unik kompetanse som vil gi et gigantisk løft for næringen. NLR Nord Norge har 38 motiverte rådgivere med spisskompetanse innenfor jord og plantekultur, økonomi, bygg, HMS, økologi, klima og kulturlandskap, sier Monsen-Abelseth

 

Vår styrke ligger i felleskapet. 

NLR finnes i hele landet og vi kan benytte erfaringsutveksling på tvers av fylkesgrensene. NLR Nord Norge vil fortsette å ha kontorer og ansatte på jobb i alle tre fylkene de nå dekker.

NLR eies av medlemmene og skal bidra til økt verdiskapning for medlemmene og landbruket.

Kontakter:

Daglig leder:
Torill Monsen-Abelseth: 917 37 406

 

Styreleder:
Kåre Holand: telefon 911 68 438.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.