Norsk Landbruksrådgivning har mistet en god kollega

12.12.2018 (Oppdatert: 12.12.2018) Gustav A Karlsen

Aktive og inspirerende Kolbjørn Eriksen er ikke lenger blant oss. Søndag 9. desember sovnet han inn etter en krevende behandling. Helt fra han fikk den alvorlige kreftdiagnosen var han åpen og meddelsom om behandling og hvordan livet hans brått ble forandret. Det var ingen resignasjon og frafall fra arbeidsoppgaver, men en konstruktiv vilje til å bidra i de mange arbeidsoppgaver han var involvert i. Vi står tomhente tilbake, men de mange gode minner fra hans rike liv, kan ingen ta fra oss.

Foto: Arvid Larsen

Kolbjørn vil bli husket for sin oppriktige innsats, sine klare standpunkter og sin tro på at samfunnet kan endres dersom vi alle er våken og tar vårt ansvar. Han hadde evner til å involvere ulike fagområder, ny kompetanse og bevare det overordna perspektiv når utfordringer i landbruksnæringen ble drøftet. Gjennom hele sitt liv yrkesaktive liv var han opptatt av å markere næringen både lokalt, i regionen, fylket og på landsplan. Kolbjørn var opptatt av å utvikle strategier og ha en plan i det arbeid han deltok i. Han hadde fokus på å finne personer som hadde forutsetninger og ressurser til å løse ulike oppgaver, og han oppmuntret oss til å være utholdende i arbeidet til resultater var oppnådd. Kolbjørn hadde en stor arbeidskapasitet, kritisk men samtidig real. I kontakten med Kolbjørn følte du deg trygg, og i vanskelige saker la vi merke til at Kolbjørn kom fram med nyanser som gjorde at alle parter fikk noe å tenke på.

 

Den samfunnsengasjerte og livsglade kollega har gitt oss mange positive innspill, livsvisdom og innsikt i å takle en alvorlig sykdom. Livet er et lån, og livet kan være både rikt og brutalt.

 

Livet til Kolbjørn tok slutt i mørke desemberdager. I disse dager er sollyset lite, men de streke fargene på himmelen vil minne oss om en ivrig og utrettelig venn og kollega. Vi vil takke Kolbjørn for alle gode innspill, hans engasjement og omsorgsfulle holdning for landbruksnæringen og for hans oppriktige engasjement og tro på å gjøre livet meningsfylt og rikt for alle.

 

Vi er mange som har lyst til å lyse fred over Kolbjørn Eriksen sitt gode minne.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.