Intressert i ny dyrkingsteknikk i jordbærproduksjon?

24.07.2018 (Oppdatert: 24.07.2018)

Målet med prosjekt Jordbær-løft Nord-Norge er å stimulere til etablering av produksjon av jordbær i tunnel, basert på «table-top»-system og produksjonsklare jordbærplanter. Åge Jørgensen ved NIBIO Særheim (Rogaland) har arbeidet med table-top i mange år. NLR Nord Norge har derfor engasjert han for å bidra med rådgiving og kompetanseheving innen denne produksjonsformen. Tidlgere i sommer var Åge en runde i Nordland, og tiden er nå kommet til Finmark og Troms.

Foto: Ingrid Myrstad

Alta rådhus mandag 30. juli kl. 12:00. Møterom "Kåfjord".

Informasjonsmøte Ingrid Myrstad (NLR Nord Norge) og v/Åge Jørgensen, NIBIO.

Besøk til William og Marianne Hagell sitt anlegg på Hjemmeluft. De har Tabletop-system med sorten Sonata. Se vedlagt fil med info.Programmet kan du lese her.

Leirbekkmoen i Målselv. Tirsdag 31. juli, ca. kl 13:00. Besøk til Robert Innes og Jan-Åge Tyldum (jordbærguttan) på Leirbekkmoen. De har et anlegg med Tabletop-system og sorten Sonata.

Jordbærgutta har utviklet egne etiketter til emballasjen de skal omsette bæra i, og informerer om prosessen. Robert Innes har kontaktet firma i England og Norge for pristilbud på tunneler, samt fraktomkostninger ved eventuell fellesbestilling. Han informerer om dette på møtet – og ønsker tilbakemelding om eventuell interesse for dette.

Teknisk arrangør: Tromspotet/Ottar v/ Ulrike Naumann og Kristin Sørensen.

Vik i Kvæfjord. Onsdag 1. august kl. 10:30. Besøk til Frode og Marianne Vik i Kvæfjord. De har anlegg med Tabletop-system og sortene Korona og Salsa.

 

Enkel serving alle plasser!  Velkommen!

 Vennlig hilsen Ingrid Myrstad, rådgiver NLR Nord Norge

NLR Nord Norge, Laskenveien 3, 9475 Borkenes Epost: ingrid.myrstad@nlr.no Mobil: 90206667Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.