Gode nyheter - for grønnsaker, bær og poteter!

12.12.2018 (Oppdatert: 12.12.2018) Ida Schjerven Kvestad

I 2019 starter NLR Nord Norge det 3årig prosjektet «Grønt i Nord» Prosjektet har som hovedmålet å øke produksjonen av grønt i Nord-Norge i samarbeid med NIBIO, Tromspotet AS og bærprodusent. Prosjektet er et resultat fra hurtigruteseminaret i 2017, som igjen ble fulgt opp av NIBIO med møte på Bardufosstunet i februar 2018.

NLR

Det har de siste 20 årene vært en nedgang i produksjon og antall produsenter i Nordland, Troms og Finnmark. I dag importeres derfor store deler av konsumet fra andre deler av landet.

Dette ønsker vi å gjøre noe med!

Det er godt potensial for et mer selvforsynt Nord-Norge. Vi søker derfor produsenter som vil være med å satse på mer Nord-norske produkter.

Søker deltakere

Vi søker deltakere fra Nordland, Troms og Finnmark som ønsker å satse på en større produksjon innen grønnsaker, bær og potet. Målet med prosjektet er få en økt produksjon for å dekke en etterspørsel. Vi søker derfor nye produsenter som ønsker å komme i gang og etablert produsenter som ønsker å øke produksjon.

Fordeler

  • Produsenter som deltar i prosjektet vil få spesialrådgivning og oppfølging tilpasset sin gård og produksjon
  • Intensiv rådgivning i vekstsesong
  • Årlige studieturer
  • Fagmøter med spisskompetanse
  • Deltaker må betale en egenandel, men størstedelen finansieres gjennom prosjektet

 Vil du være med å gjøre Nord-Norge selvforsynt på grønnsaker, bær og potet?

Kontakt: ida.kvestad@nlr.no

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.