Ammeku – økt produksjon og økt lønnsomhet

26.01.2018 (Oppdatert: 19.06.2018)

Ammeku er i vinden for tiden. Underdekning på storfekjøtt er stort, og økonomien i denne produksjonen er relativt god.

medlem.nortura.no

Norsk landbruksrådgiving deltok på «Kjøtt i Nordland» sin fagmøte-serie på Sortland 24.01.18, om ammeku og ammekuproduksjon. 

Fagmøtene fordypet seg i raser og rasevalg utfra hvilke forutsetninger man har på egen gård og hvilken drift man ønsker å ha. Å avle på dyr med godt lynne er et godt tiltak innenfor HMS og vil bidra til at gårdbrukere får en lettere og tryggere arbeidshverdag. Ammekua trenger ikke ett høykonsentrert grovfôr fra etter bedekkingen til kalvingen og det er lurt å planlegge vinterfôret allerede året før. Jordarbeiding og valg av såfrø er essensielt for å utnytte jordgrunnlaget man har på gården til fulle, slik at man ikke fôrer fett på kua før kalving. Driftsopplegget i ammekuproduksjon kan variere utfra hvilke mål man har for driften og hvor godt jordgrunnlag man har på gården.

Våre rådgivere innenfor økonomi, bygg, jord/planter og HMS kan hjelpe deg med og ta de rette valgene innenfor denne spennende produksjonen.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.