Grovfôr 2020

20.06.2017 (Oppdatert: 07.07.2017)

Er du opptatt av grovfôrproduksjonen din og ønsker å hente inspirasjon slik at du kan lykkes enda bedre? Da kan Grovfôr 2020 være noe for deg!

Foto: Knut Alsaker

Grovfôravlingene og grovfôrkostnadene i Norge har i mange år ikke hatt den utviklingen vi ønsker. Avlingen har stort sett stått stille eller gått ned, mens grovfôrkostnadene har økt. For å ta tak i denne utviklingen har Grovfôr 2020 blitt startet opp.

Grovfôr 2020 er et samarbeidsprosjekt mellom ulike aktører i landbruket. Prosjektet har som mål å øke avling og bruk av grovfôr i norsk melkeproduksjon og tilhørende kjøttproduksjon med 20 prosent i løpet av prosjektperioden fra 2016 til og med 2019. Den primære målgruppa er melkeprodusenter, og disse søkes nådd enten direkte eller via rådgivere.

Mer informasjon om prosjektet kan du finne her.

Er du opptatt av grovfôrproduksjonen din og ønsker å hente inspirasjon slik at du kan lykkes enda bedre? Da kan deltakelse på Grovfôr 2020 være aktuelt for deg. Den 12.-13. januar 2018 er det samling i Bodø for interesserte melkeprodusenter i Nord-Norge. Mer informasjon og påmelding her.

Det er begrenset med antall plasser, så de som ønsker å være med på dette bør melde seg på raskest mulig for å sikre seg plass. Alle som deltar på samlingen i Bodø må ha gjennomført en kartlegging gjennom Grovfôrøkonomi. Dette er et program som NLR og TINE har utviklet. I NLR-Nordland har vi flere rådgivere som kan gjennomføre en slik tjeneste. Denne tjenesten er en betalingstjeneste for våre medlemmer. Ta kontakt med din rådgiver når du har meldt deg på samlingen slik at vi får avtalt tid for en gjennomgang av grovfôrproduksjonen din.

En viktig del av arbeidet med grovfôr 2020 er å informere gjennom ulike kanaler. Facebook er en informasjonsportal hvor nyheter og faginformasjon legges ut.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.