Fagtur bær 7. - 8. juni

22.05.2017 (Oppdatert: 22.05.2017)

NLR Nordland inviterer til fagtur bær den 7.-8. juni i år. Turen går til Buskerud og Vestfold.

Foto: Ingvild Lauvland Høie.
 • Fagturen sponser :
  Leiebil 
  Overnatting
  Inntil kr. 1000,- pr. flybillett
 • Egenandel:
  Flybillett (minus kr 1000) 
  Mat

Påmeldingsfrist: 26.05.2017 Påmelding til ingrid.myrstad@nlr.no, mob. 902 06 667

Program 7. juni Vi besøker Åpen dag hos Myhrene AS i Lier, Buskerud. På gården dyrkes det flere typer bær og vi kan se ulike dyrkingsteknikker fra vanlig frilandsdyrking til dyrking i substrat i Table-Top eller i renner i bakken. Myhrene har i 15 år solgt plasttunneler for det engelske firmaet Heygrove og på gården er utstilt alle typer tunneler. De siste par årene har Myhrene importert produksjonsklare jordplanter fra Nederland. Programmet for dagen er ikke klart enda, men det vil bli foredrag/informasjon fra representanter fra Heygrove og leverandøren av produksjonsklare planter. Dette besøket vil gi informasjon om siste nytt innen dyrkingsteknikk og tunneler.. Det vil bli servering av pølser og vafler samt kaffe og te. Åpen dag varer fra kl. 10:00 til16:00. http://www.myhrene.no/.

Etter Åpen dag kjører vi sørover og vi overnatter i Larvik i Vestfold.

 

Program 8. juni Kl. 09:00 Vi besøker Sondre Austein som bor noen km utenfor Larvik. Han dyrker jordbær, bringebær og korn. Han har jordbær i substrat i renner i bakken (10 daa) og planlegger 10 daa table-top system som skal settes i gang til neste år. På friland har han 150 daa jordbær. Avreise ca. kl. 11:00.

Kl. 12:30 Neste stopp er på Bærgården i Sylling i Buskerud. Her har de bl.a. bringebær, solbær, rips og stikkelsbær. Bæra blir dyrket både økologisk og konvensjonelt. Gården driver videreforedling og har bl.a salg av mange typer saft. https://www.enger.no/ . Avreise ca. kl. 14:00

Vi kjører deretter til Gardermoen for å komme oss videre nordover. Vi regner med å være på Gardermoen ca. kl. 16:00.

 

NB! Alle ordner sin egen flybillett. Vi møtes på Gardermoen kl. 09:00 den 7. juni. For å gjennomføre turen må vi ha et visst antall påmeldte. Vi vet derfor ikke før den 26. mai om turen gjennomføres eller ikke. Flybilletter må derfor ikke kjøpes før denne datoen. Informasjon om dette vil bli sendt ut så snart påmeldingsfristen er utløpt.

Velkommen til fagtur!

Turen er støttet av Fylkesmannen i TromsFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.