Brennaktuelle kurs

09.02.2017 (Oppdatert: 09.02.2017)

Det er nå stort fokus på kurs i serien varme arbeider. Etter endringer i lover og forskrift i 2016 så er dette kurs som mange gårdbrukere må igjennom. I Nordland står HMS- rådgivere i NLR Nordland ansvarlig for en omfattende kursserie. På Helgeland er det allerede gjennomført eller vil bli gjennomført 15 slike kurs i løpet av vinter – vår 2017.

Kursansvarlig og sertifisert kursholder Tom Okan er nå i full gang med kurs i varme arbeider. Foto: Kolbjørn Eriksen

Fra 01.01.16 ble gårdbrukerne pålagt sertifisering ifb med varme arbeider. Det er nå de samme  krav til kursing som gjelder i landbruket som i næringslivet for øvrig. Bestått kurs/ eksamen gir sertifisering i  5 år. Kurset er aktuelt for alle som arbeider med brennbare materialer ifb med  bruk av bl.a vinkelslipper, varmluftspistil, skjærebrenner, sveiseapparat mv. HMS- rådgivere i NLR Nordland har tatt utfordringa. To medarbeidere, Tom Okan og Per Drage, er sertifiserte kursholdere og har ansvar for kurs hhv. sør og nord for Saltfjellet. På Helgeland er man allerede godt i gang med kurs, og interessen har vært meget stor både fra gårdbrukere og fra  personer fra annet næringsliv. 15 kurs er planlagt og dels gjennomført så langt.

 

Tom Okan har koordineringsansvar  for disse kursene i Nordland. Han ber interesserte gårdbrukere om å ta kontakt for ytterligere info og kurspåmelding, eller se NLR Nordlands nettsider.

 

Tom Okan          Tlf          92629452           

Per Drage           Tlf          97499011Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.