Arktisk landbruksting – det første i sitt slag

16.02.2017 (Oppdatert: 05.04.2017)

Tirsdag 7. februar arrangerte Nordnorsk Landbruksråd Arktisk Landbruksting i Bodø, og det var godt oppmøte fra næringa, forvaltninga og landbrukets organisasjoner. Poenget var å utfordre Landbruks- og matminister Jon Georg Dale på hvordan regjeringen vil støtte opp under videreutvikling av arktisk kvalitet.

Hentet fra http://arktisklandbruk.no/arktisk-landbruksting-2/

Over 100 personer var møtt opp i Bodø for å høre om prosjekter som har blitt gjennomført med økonomisk støtte fra Arktiske midler, og arrangementet ble åpnet av Berit Nergård Nyre, som har ledet styret for disse midlene. I tillegg var det en politisk paneldebatt på programmet som innbød til en gode diskusjoner. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale la i desember frem forslag til ny landbruksmelding, en melding som vil gi store konsekvenser for landbruket i nord dersom den blir vedtatt. Det var derfor knyttet stor spenning i hva ministeren ville si når han møtte begge faglagslederne – Lars Petter Bartnes og Merete Furuberg, lederen i Norsk Landbrukssamvirke Ola Hedstein, i tillegg til representanter fra Senterpartiet – Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiet – Eirik Sivertsen, KrF – Dagrun Eriksen og Høyres Laila Davidsen. Ut i fra presentasjonen av meldinga som Dale gir er han oppriktig stolt av det norske og det Arktiske landbruket. Vi bruker minst antibiotika i hele verden, vi benytter ressursene der de finnes og han ønsker å få eksportert de eksklusive og unike produktene fra det norske landbruket. Men de som var tilstede i salen ble ikke veldig beroliget av innlegget til ministeren, og det var mange spørsmål han dessverre ikke rakk verken å bli spurt eller fikk svart på. Det som ble klart er at landbruket må brette opp armene, og gjøre som andre aktuelle aktører og skaffe seg politiske bestevenner som kan sørge for at den fremlagte meldinga ikke blir vedtatt.

Prosjektene som ble presentert omhandlet den unike kvaliteten som mat fra Arktisk Landbruk innehar, og som man må bli mer bevisst og bruke mer i markedsøyemed.

 

Se de ulike innleggene her.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.