Vellykket fagdag på Vega med stripespreder

19.04.2016 (Oppdatert: 06.02.2017) Knut Alsaker

Den 12 april ble det gjennomført en vellykket fagdag sammen med Agromiljø AS på Vega hvor det ble demonstrert bruk av slangespreder med stripespreder. Nærmere 25 gårdbrukere møtte opp og det ble en vellykket dag.

Stripespreder med tilførsel av husdyrgjødsel gjennom slange

Mange gårdbrukere har etterhvert økt sin husdyrproduksjon og mengden husdyrgjødsel som skal spres i løpet av vekstsesongen er for flere gårdbrukere mangedoblet. På Vega er det mange som har mellom 2 og 3 tusen kubikk med husdyrgjødsel som skal ut i løpet av sesongen.  For Jon Albert og Rune Floa er dette situasjonen etter bruksutbygging. Sommeren 2015 kjørte de ut over 500 lass med husdyrgjødsel. Med en 5,5 m3 stor gjødselvogn blir kapasiteten for liten med så mye husdyrgjødsel. Setter man fokus på jordpakking er en slik liten vogn rett valg, men kapasiteten blir liten. Det var slik at de bestemte seg for å investere i slangespreder med stripespreder sammen med en nabo. Med all jord innenfor en radius på 2 km kan alt nås med slangeutstyr. 
I forbindelse med igangkjøring av anlegget sammen med leverandør, Agromiljø benyttet vi anledning til å gjennomføre en demonstrasjon av utstyret.

I vedleggene finner dere mer informasjon. 

 Presentasjon fra HLR:  

/media/ring/3716/Fagdag_slangespreder_12 april_16_Vega.pdf 

Tidligere artikkel fra HLR om slangespreder:

/media/ring/3716/Fordeler med slipesprederutstyr.pdf 

Bildepresentasjon av slangespreder og stripespreder

/media/ring/3716/Bildepresentasjon slangespreder med stripespreder.pdf 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.