Vær oppmerksom på at det ikke er nok å gjennomføre autorisasjonskurset og bestå eksamen. Du må også være berettiget autorisasjon i ditt yrke. Se oversikt over hvilke yrker som anses å være berettiget autorisasjon:

Mattilsynet - hvem kan få autorisasjon?

Det er landbruksforvaltningen i kommunen som avgjør hvem som er berettiget autorisasjon. Hobbydyrkere får ikke autorisasjon.

NB! Vær også oppmerksom på at det er mulig å ta fornyingskurs via Mattilsynet sine nettsider. Dette gjelder kun for de som skal fornye.

Autorisasjonen gjelder for 10 år, før du må fornye den igjen.


Kurs på Teams

Grunnet koronasituasjonen tilbyr vi kurset på nett. Dette gjør vi ved hjelp av Microsoft Teams. Dere trenger ikke å ha noen spesielle program på PC eller nettbrett, for å delta. I god tid før oppstart vil dere få tilsendt en e-post med en lenke dere må trykke på for å bli med i møtet. Dere vil da tas til en nettside for Teams og vips er dere med i møtet! Vi vil i begynnelsen av hvert møte gå igjennom hvordan man stiller spørsmål og kommuniserer.

Møteleder er tilgjengelig en halvtime før møtet på mobil eller e-post for å besvare eventuelle spørsmål om oppkobling til Teams.

Tips: Det blir bedre lyd om dere har mulighet til å bruke hodetelefoner.

Eksamen

Det er Statsforvalteren (Fylkesmannen) og kommunene som har ansvar for å kjøre eksamen. Eksamen vil bli avholdt i hjemkommunen til deltakerne til avtalt tidspunkt, etter nettkurset.

Obligatorisk/ ikke obligatorisk

I utgangspunktet så er dagen med gjennomgang av sprøyte og verneutstyr obligatorisk for nybegynnere og for de som skal fornye sin autorisasjon er all teori (hele boka) obligatorisk.
Vi har vært nødt til å dele opp gjennomgang av boka på 2 dager. Vi anbefaler nybegynnere å følge med på både teorien og de som fornyer anbefaler vi at de følger med på gjennomgang av sprøyte og verneutstyr. Teoridelen blir gjennomgått dag 1 og gjennomgang av sprøyte og verneutstyr mm blir gjennomgått på dag 2.

M.a.o:. Vi anbefaler derfor alle til å følge med på begge dagene.

Kursprogram kommer i god tid før første dag.


Planlagte kurs

Pris

Læremidler/pensum

Foto Ingvild Melkersen 7
Velkommen til autorisasjonskurs i plantevern hos Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge! Foto: Ingvild Melkersen
Sproyting Tjotta Ingvild Melkersen
Velkommen til autorisasjonskurs i plantevern hos Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge! Foto: Ingvild Melkersen