Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge arrangerer digitalt autorisasjonskurs i plantevern

Kurset går over to dager på Teams, hhv. onsdag 25. oktober og torsdag 26. oktober.

Begge dager fra kl. 09.30 til 15.30.

Cirka to uker etter kurset, vil kommunen arrangere en fysisk eksamen på en time. Dag og tid avtales direkte med kommunen.

Kurset arrangeres dersom vi får nok påmeldte deltakere.

OBS: Bindende påmelding.

OBS: Deltakere med arbeidssted i Nord-Norge.

Generell info

Alle som skal kjøpe plantevernmidler som er beregnet for yrkesbruk må ha autorisasjonskurs.

Vær oppmerksom på at det ikke er nok å gjennomføre autorisasjonskurset og bestå eksamen. Du må også være berettiget autorisasjon i ditt yrke. Se oversikt over hvilke yrker som anses å være berettiget autorisasjon:

Mattilsynet - hvem kan få autorisasjon?

Det er landbruksforvaltningen i kommunen som avgjør hvem som er berettiget autorisasjon. Hobbydyrkere får ikke autorisasjon.

NB! Vær også oppmerksom på at det er mulig å ta fornyingskurs via Mattilsynet sine nettsider. Dette gjelder kun for de som skal fornye.

Autorisasjonen gjelder for 10 år, før du må fornye den igjen.

Kurs på Teams

Vi tilbyr kurs ved hjelp av Microsoft Teams. Dere trenger ikke å ha noen spesielle program på PC eller nettbrett for å delta. I god tid før oppstart vil dere få tilsendt en e-post med en lenke dere må trykke på for å bli med i møtet. Dere vil da tas til en nettside for Teams og vips er dere med i møtet! Vi vil i begynnelsen av hvert møte gå igjennom hvordan man stiller spørsmål og kommuniserer.

Møteleder er tilgjengelig en halvtime før møtet på mobil eller e-post for å besvare eventuelle spørsmål om oppkobling til Teams.

Tips: Det blir bedre lyd om dere har mulighet til å bruke hodetelefoner.

Eksamen

Det er Statsforvalteren (Fylkesmannen) og kommunene som har ansvar for å kjøre eksamen. Eksamen vil bli avholdt i hjemkommunen til deltakerne til avtalt tidspunkt, etter nettkurset. Prisen for eksamen kr. 215,- (kommer i tillegg til deltakeravgiften).

Kursprogram kommer i god tid før første dag.

PÅMELDING

Pris

  • Førstegangskurs (medlem/ikke medlem): kr. 3150/4200,-.
  • Fornyingskurs (medlem/ikke medlem): kr. 2100/3150,-.
  • Eksamensgebyr faktureres eventuelt direkte fra kommunen du har eksamen i. 220-250,- kr. (Det er litt ulik praksis blant kommunene, hvor vidt de sender faktura )

Læremidler/pensum til kurset