UTSATT - Kurs i Foredling av bær- og rabarbra, Bodø

23.01.2020 (Oppdatert: 17.03.2020) ,  Anne Marit Isachsen

Tid: -
Sted: Bodø videregående skole, Bodø


FOR ALLE SOM FOREDLER BÆR TIL SYLTETØY, GELEER, CHUTNEY OG SAFT. ET «MÅ-KURS» FOR ALLE I BRANSJEN OG ET KURS SOM GIR GOD FAGKUNNSKAP. FOREDLING GJELDER BÅDE INHØSTEDE VILLE BÆR, HAGEBÆR OG RABARBRA.


 

Pris: kr 2 500 inkl. lunsj begge dager og mellommåltider

Påmeldingsfrist: fortløpende og senest 1. mars

Arrangør: Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge

Bindende påmelding til: Anne Marit Isachsen Mobil: 91320731. E-post: ami@nlr.no

Minimum 6 deltakere, maks 12. Først til møllaprinsippet

 

Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de viktigste tema man trenger for å kunne starte med bærforedling. Med denne kunnskapen vil en få økt motivasjon til å fortsette prosessen hjemme. Du blir ikke utlært på to dager, men vil lære litt om mye. Og få info om hvor du henter mer kunnskap.

Vi jobber med følgende tema under kurset:


- basiskunnskap i hygiene og kvalitetssikring

- basiskunnskap innen produksjonsprosess og produksjonsutstyr

- basiskunnskap i produktutvikling, design og markedsføring. Vite litt om veien videre fra plukking av råstoff til produktet er ute hos kunden.

- Praktiske øvelser: Produksjon av syltetøy, gele og chutney. Prøving med ulike smakstilsetninger. Lage etiketter og vurderer de selvlagde produktene mot Torils- og andres produkter.

Kurslærer: Toril B. Kåven har drevet utmarksnæring og matproduksjon i over 20 år gjennom firmaet Nordlysmat. Hun har vunnet en rekke priser for sine produkter for nyskapning, innovasjon og bærekraft. Hennes praktiske kompetanse med oppbygging av både produkter og markedsarbeid, gir henne unik kunnskap og erfaring som hun deler på kurset.

 

Foto: Dan Aamlid, NIBIO

 

Solbær. Foto: Anne Marit Isachsen

 

Rabarbra. Foto: Anne Marit Isachsen

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.