Valnesfjord Markdag i grønnsaker og potet

01.01.0001 (Oppdatert: 17.06.2019) ,  Anne Marit Isachsen

Tid: -
Sted: Nes i Valnesfjord hos Lill B. og Geir Henriksen


Målgruppe: Interesserte i grønnsaksdyrking for videresalg, gulrot spesielt PÅMELDING: Send sms eller ring Anne Marit på tel 913 20 731 (servering av kaffe og litt mat) Program: Vi vandrer i gulrotåkeren på Nes. Vi satser også på en runde i åkrene på Stokland. Hvis tid og mulighet: En vandring også på Godøynes hos fam. Storteig.


Fagmenn: Arne Gillund i NORGRO og Thomas Holz. Gillund har lang og bred erfaring som fagmann i frøfirmaet NORGRO og er oppdatert på alt innen sortsvalg, gjødsling, plantevern og ellers alt av ulike innsatsfaktorer i mange kulturer.

Markdager er praktisk undervisning UTE - og ikke minst gir erfaringsutveksling fokus på alt vi ser i åkrene. Om du er "fersk" i faget eller trenger faglig påfyll, vil et praktisk møte ute i åkeren med Holz eller Gillund være av stor betydning for videre læring og for å bli motivet til ekstra innsats. Økonomisk lønnsom produksjon av grønnsaker av høy kvalitet er hovedmålet for dyrkinga. Da er det viktig å kunne følge med på hva som skjer med det vi dyrker og hvordan vi kan forbedre dyrkingsvilkårne for vekstene som er sådd eller plantet. Ugrasbekjempelse er fortsatt et viktig tema: Hvordan få kontroll på ugraset med minst mulig innsats gjennom vekstsesongen.


Vel møtt – hilsen Anne Marit Isachsen, rådgiver NLR Nord-Norge
Markdagene er en del av prosjektet "Grønt i Nord" i regi av Norsk Landbruksrådgiving Nord-NorgeFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.