Tidlig varsling gir bedre odds

20.08.2019 (Oppdatert: 20.08.2019)

Det er et faktum at de fleste brannene i landbruket oppstår på grunn av feil på det elektriske anlegget. Da er det viktig å ha et brannvarslingsanlegg som fungerer, slik at du som bonde får raskt beskjed hvis det – mot formodning - skulle begynne å brenne.

Fotograf: NLR

Gjensidige har laget en kort og lettfattelig artikkel om hvilke krav som gjelder for brannvarslingsanlegg i landbruket, og vi deler den her.

 

FG-godkjenning – hva innebærer det?

Denne godkjenningen betyr at et produkt er forsikringsgodkjent, og det er Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemnd som bestemmer om et brannalarmanlegg skal godkjennes eller ikke. Hvis du har et FG-godkjent anlegg kan det utløse rabatt på forsikringspremien, eller redusert egenandel ved skade. I noen tilfeller kan forsikringsselskapet kreve at FGs regler skal være oppfylt for at forsikringen skal være gyldig. Sjekk med ditt forsikringsselskap om hva som gjelder for din gård og ditt brannalarmanlegg, så unngår du en ubehagelig overraskelse hvis ulykken skulle være ute.

Finans Norge Forsikringsdrift har laget en oversikt over hvilke brannvarslingsanlegg som har FG-godkjenning. Hvis du ikke finner ditt anlegg under Godkjent, er det mulig du må velge Utløpte i nedtrekksmenyen. Oversikten finner du her.

 

Én variant fra Elotec i demokoffert.                                      Foto: NLR

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.