Unormal graskvalitet
Analysene viste at næringsinnholdet i graset før ensilerings var uvanlig, med lavt innhold av protein svært høyt innhold av sukker. Dette er lignende grovfôrkvalitet som ble brukt i en tilsvarende utprøving i 2019. Lavt innhold av protein og høyt innhold av sukker i gras før ensilering er et godt utgangspunkt for melkesyregjæring og det kommer også frem av resultatene.
SilAll med ga minst smørsyre, mens syremidlene bevarte sukkeret best
Analysene av ferdig ensilert gras viste ganske sterk melkesyregjæring, men likevel noe lavere enn hva vi forventet med så høyt innhold av sukker i graset. Tilsetning av homofermentative melkesyrebakterier gav minst smørsyregjæring. Det var mest sukker igjen i ferdig ensilert fôr ved tilsetning av syreprodukter. Det diskuteres om den naturlige floraen av melkesyrebakterier i denne utprøvingen har vært lav og at dette kan være årsaken til relativt beskjeden melkesyreproduksjon sammenlignet med hvor mye sukker som har forsvunnet i ensileringsprosessene.
På grunn av det svært høye sukkerinnholdet i graset før ensilering har resultatene av denne utprøvingen sannsynligvis begrenset overføringsverdi til ensilering av grovfôr med mer vanlig innhold av sukker.