Studietur Borgeby feltdager

07.12.2018 (Oppdatert: 07.12.2018) Ragnhild Renna

Kort rapport fra studietur til Borgeby feltdager 28. og 29. juni 2017. Stadig flere finner inspirasjon til arbeidet i landbruket med å delta på faglige aktiviteter. Dette er også gode sosiale arenaer.

Gropen på Borgeby feltdager "Gropen" på Borgeby feltdager er en faglig lekegrind for en jord- og planteentusiast. I gropen vises effekter av tiltak med jorda og her er det mulighet til å studere plante- og rotutvikling, jordstruktur, jordliv og drenering fra jordoverflata og ned til to meter under jordoverflata. De bruker flere år på å etablere det som skal vises det enkelte år og det er ny grop hvert år. Eksempelvis kan effekt av jordpakking synliggjøres ved at jorda på den ene siden av gropa har blitt utsatt for sterk pakking og kjørebelastning og den andre siden har fått mindre pakking. Mange forskjellige vekster etableres på begge behandlingene og da vises også plantenes reaksjon på jordpakkinga. Dette er en pedagogisk smart måte å synliggjøre effekter av ulike tiltak.

 

Les hele artikkelen herFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.